Pozovite rasadnik Antić na mobilni telefon

Korisni saveti u vezi Kajsije i sadnica kajsije

 

Kajsija u Srbiji je deficitarna voćna vrsta.Sušenje stabala kajsije usled apopleksije, kao i izmrzavanje pupoljaka i cvetova, uticalo je na njenu proizvodnju.

apopleksija kajsije 150x112 Korisni saveti u vezi Kajsije i sadnica kajsije

 

 

 

 

Što se tiče odabira sorti, ubuduće treba birati kasnocvetne sorte koje su kalemljene visoko u krune, znači treba  kupovati ili proizvoditi sadnice kajsije preko posrednika, a posrednik je obično šljiva (stenlej. čačanska lepotica i požegača).
Prilikom izbora sorti treba saditi sadnice kajsije raznih sorti, različitog vremena zrenja,od najranijih, preko srednje ranih do poznih sorti kajsija. Za proizvodne zasade sve više se uvode: Novosadska rodna, NS 4, NS 6, kečkemetska ruža i novosadska kasnocvetna.
I pored osetljivosti kajsije na bolesti debla i pojave prevremenog sušenja stabla u proizvodnim uslovima, čest je slučaj da pojedinačna stabla u mikroklimatskim uslovima bašta i okućnica imaju dugačak i zdrav životni vek kao i redovnu rodnost.

Kako bi sadnice, stabla kajsije bila vitalna i dugovečna potrebno je pored zaštite od bolesti i štetočina primenjivati mere zelene rezidbe i redovno uklanjati bolesne i oštećene grane, a sve veće preseke na granama štititi kalemarskim voskom.
U godinama visokih prinosa potrebno je podupirati grane kako ne bi došlo do lomljenja grana.

Pogledajte našu ponudu za sadnice kajsije i ostalih sadnica voća.

roksana kajsija 150x132 Korisni saveti u vezi Kajsije i sadnica kajsije

2 Comments

  1. postovani,hteli bi da posadimo stubaste kajsije,jabuke ,kruske,pored kuce ima oko 5 metara ,interesuje me koja je cena i na koliko se sade ,a moze i neka sorta breskve ili bilo cega pogodnog za saksiju ,a da li mozda imate malinu polku u ponudi ,unapred zahvalna jelena,pozdrav

    Reply
  2. Cena za stubaste sadnice jabuke 200 dinara, stubasta kajsija,tresnja, visnja, kruska je 250 dinara, stubasto voće se sadi na rastojanju od 0,5m a može i više.Sve zavisi kako vama odgovara.
    Za saksije imamo patuljaste- mini sadnice breskve, jabuke, visnje, nektarine, kajsije..
    Malinu polku imamo za manjue količine, jer je skoro sve rezervisano. POzdrav

    Reply

Komentari, pitanja, sugestije...

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

11 i 4 je
Please leave these two fields as-is: