Pozovite rasadnik Antić na mobilni telefon

ORAH VOĆNE SADNICE

Sertifikovan zdrav rasad sadnica voća oraha, po najpovoljnijim cenama... Rasadnik Antić tradicija i kvalitet

Klikom na sliku, možete videti detalje sorti oraha. Uživajte.

 .

Sadnice oraha

Orah je listopadno drvo, visoko i do 30 m, prečnika stabla do oko 2 m. Krošnja je retka velika sa dosta jakim glavnim granama. Listovi su na dugim i jakim peteljkama, naizmenični, neparno perasti, obično sa 5-9 listića. Listići su epileptični, sjajno zeleni, celog oboda i zašiljeni. Muški cvetovi su žućkasto zeleni, sakupljeni u debelim i dugim visećim resama. Ženski cvetovi su peharskog oblika, nalaze se na ovogodišnjim zelenim granama i liče na pupoljke. Orah cveta u maju i aprilu.

Orah nije veliki probirač zemljišta, tako da može uspevati čak i na kamenitom zemljištu. Ipak, najbolje uspeva na dubokim i rastresitim zemljištima, kao i na ilovačastim i peskovitim zemljištima koja su umereno vlažna i s povoljnom vazdušnom vlagom.

Koren oraha je snažan i prodire duboko u zemlju. Za djubrenje oraha pogodno je NPK djubrivo 10:20:30 koje se koristi u jesen po opadanju lišća, a u proleće je najbolje baciti kan 27% azota.

Najpoznatije štetocine oraha su: orahov smotavac, štitaste vaši, gusenice, potkornjaci, orahov savijač, orahova grinja, smedja orahova lisna vaš.

Najpoznatije bolesti oraha su: pegavost lišća i plodova (gnomonija),pegavost ljuske i jezgra oraha, bakteriozna crna pegavost, flekavost lišća mladara i plodova itd.