Pozovite rasadnik Antić na mobilni telefon

SADNICE ŠLJIVE I INFORMACIJE

Šljiva je voćna vrsta koja će zadugo ostati kao vodeća vrsta kod nas.Iako postoji tradicija u proizvodnji šljive, u poslednje vreme šljivici se sve više zapuštaju, i još uvek je prisutna ekstenzivna i poluintenzivna proizvodnja.
Stara autohtona sorta požegača se potiskuje, a u proizvodnju se uvode novije domaće introdukovane sorte.Od sorti šljiva najranije i srednje rane epohe zrenja, kao stone sorte pogodne su: rut geršteter, kalifornijska plava, čačanska rana, cimerova rana, herman, čačanska lepotica i druge.

A od sorti srednje kasne i kasne epohe sazrevanja požegača, stenlej, čačanska rodna, valjevka, aženka 707.
Ove sorte pogodne su za sušenje i druge vidove prerade( pekmez, rakija, džem itd).
thumbs sljiva stenlej vocne sadnice SADNICE ŠLJIVE I INFORMACIJE

Za amatersko gajenje, na okućnicama i u dvorištima od posebnog su značaja stare sorte šljiva dobro prilagodjene agroekološkim uslovima kao što su : crvena ranka, fruškogorska bela,metlaš, belošljiva, koje su ujedno i pogodne za proizvodnju rakije.

Za gajenje šljive na većim nadmorskim visinama preporučuju se čačanske sorte šljive : čačanska rana, čačanska lepotica, čačanska rodna, valjevka i čačanska najbolja.

Za formiranje stabala šljive malih dimenzija treba koristiti slabo bujne podloge kao što su sent džulien i pihi, a treba i redovno primenjivati zelenu rezidbu i vršiti povijanje grana.Kako bi plodovi bili što krupniji i kvalitetniji treba ih proredjivati.

BITNO – PRE SADNJE OBRATITI PAŽNJU

Sadnja sadnica šljive je najuspešnija,tj. prijem je stopostotan u koliko se sadnice šljive sade u jesen ili rano proleće.

Mnogo je bitno posaditi zdravu i lepo razvijenu sadnicu.

Mi vam možemo ponuditi baš takve sadnice šljive , kao i ostale  voćne sadnice.

RASADNIK ANTIĆ, LJUBAVA, KRUŠEVAC

Komentari, pitanja, sugestije...

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

11 i 8 je
Please leave these two fields as-is: