Pozovite rasadnik Antić na mobilni telefon

TREŠNJA VOĆNE SADNICE

Sertifikovan zdrav rasad sadnica voća trešnja, po najpovoljnijim cenama... Rasadnik Antić tradicija i kvalitet

Klikom na sliku, možete videti detalje sorti trešnje, a ispod slika su karakteristike sadnica višnje. Uživajte.

A ukoliko imate dodatnih pitanja tu smo da pomognemo i pojasnimo.

 .

Sadnice trešnje

Trešnja je listopadno drvo koje naraste do 20 m, a obim stabla zna da bude do 1,5 m. Kora drveta je glatka. Listovi su joj jednostavni, ovalni, dugi od 7-14 cm, a 4-7 cm široki.

Cveta rano u proleće, u isto vreme kad i lista. Cvetovi su grupisani u cvatove, od po 2 do 6 komada. Pojedinačni cvetovi su beli sa pet latica. 

Plod trešnje je crvena bobica, 1-2 cm u promeru, zavisno o sorti.  Sazreva krajem proleća u zavisnosti od sorte . Unutar ploda nalazi se mala koštica, u kojoj se nalazi seme. Duga je 8-13 mm, široka 8-10 mm, a debela 6-8 mm.

Trešnji najviše odgovara laka peskovita ilovača, mada nije veliki probirač zemljista.

Najpoznatije štetočine su: trešjina muva, gubar, zilogriz, dudovac, lisne vaši, višnjin surlaš i druge.

Najpoznatije bolesti sadnica trešnje su: rupičavost lišća, monilija cvetova i grancica, trulež plodova, pegavost lišća itd.

Sadnice trešnje se uglavnom kaleme na sejancu divlje trešnje i na magrivi. Pored ovih načina trešnja može da se kalemi i na vegetativne podloge medju kojima je ,,kolt“ najpopularniji.

Trešnja je na trećem mestu među voćem po efektu snižavanja lošeg holesterola u krvi, koji je inače faktor koji doprinosi razvijanju ateroskleroze i uzrokuje srčani i moždani udar.